Tallinna Kuristiku Gümnaasium english russian  

Sündmused

2. sept – Algab kool

Vaata meie koolilehte
       DigiKresku

Viimati muudetud
Kuristiku linnalaager 2019 24.06
Mai- ja juunikuu tegijad 23.06
Meie kooli õues toimus Baltimaade suurim käsipallivõistlus 22.06
 
Viimased pildialbumid
Aktused 11. juunil 2019
Koolibändide volbrijämm ...
Kiirkirjutamise võistlus ...
Õpilasfirmade laat 11. ap...
Raamatukogubuss ja kaitset...
 
Kiirviited



Kalender



Outlook.com/
kuristiku.ee

Kuristiku Intra

Loov- ja uurimistööde keskkond
uta.kuristiku.ee

E-raamatukogu

 
Õpetajate sünnipäevad
19.06 – Riina Rotshan
02.07 – Anton Karavajev
05.07 – Ele-Marika Sooväli
 
kuristiku.ee soovitab

Kuristiku
õpetajate blogi


Kuristiku
aktiivõppepäevade
blogi


Kuristiku
haridustehnoloog
soovitab


Kuristiku
klassiõpetajate
koduleht


Kuristiku
kehalise kasvatuse
koduleht


TKG koolileht Kresku

Tallinna
Koolijuhtide Ühendus




Õpetaja.eu

Eesti 100 tamme

Foxacademy

Berit kontsert
Märka ja aita

Lastefond
Aiesec


Kiida õpetajat!



SA Innove
Eksamikeskus


Lasnamäe Linnaosa Valitsus
Lasnamäe
Linnaosa Valitsus

Tallinna Haridusamet

Kooli Tervishoid

Meie oleme:

Tervist edendav kool






Esileht » Uudised » Aasta 2012 » November 2012 » Leivapäev

Tule meie kooli õppima! Loe vastuvõtu kohta lähemalt...

Leivapäev

Üle-eestilise leivanädala raames toimus meie koolis 18. oktoobril leivapäev. 1.- 5. klasside õpilased ning meie kooli töötajad pakkusid degusteerimiseks kodus küpsetatud leiba. Kõigil huvilistel oli võimalus leibu hinnata ja retsepte vahetada. Parima maitse pälvis 5.b klassi õpilase Marcos Mikvere pakutud teraleib.
Täname kõiki osalejaid!

Avaldame võiduleiva retsepti.

MARCOSE SEEMNELEIB
250 g rukkitäisterajahu
250 g rukkipüüli
100 g erinevaid seemneid (päevalille-, seesami-, kõrvitsa- ja linaseemned)
2,5 spl suhkrut
200 ml petti
200 ml vett
1 tl köömneid
1 tl kuivpärmi
maitse järgi soola

Juuretise valmistamine:
Mõõta 100 ml petti, valada kaussi, lisada 1 tl suhkrut ja veidi rukkijahu, segada vedel mass. Lasta seista umbes 24 tundi, kuni segu on saanud hapuka maitse.

Taigna tegemine:
Juuretisele segada toasoe vesi ning 100 ml petti, lisada köömned ja seemned, kuna need segunevad vedelas taignas paremini. Seejärel lisada jahu, millesse on eelnevalt segatud kuivpärm. Segada korralikult, jätta taigen umbes 30. minutiks kerkima.

Küpsetamine:
Taigen asetada vormi, siluda märja käega, panna umbes 20 minutiks sooja kerkima. Eelsoojendada ahi 250-290 kraadini. Antud kuumusel küpsetada leiba umbes 20 minutit, keerata kuumus 180-200 kraadini ja küpsetada veel 25 minutit. Võtta leib ettevaatlikult vormist välja, määrida sulavõiga ning jätta umbes 30 minutiks rätiku alla toibuma.
Head katsetamist!



Uued tööpakkumised    Koolivorm 1.-6. kl   
Õpilaspileti tellimine   
Vastuvõtt kooli!   
Teated

DigiKresku uued lood

* Miks ja kuidas hoida eesti keelt?

* Artikli kirjutamine Vikipeediasse - see on imelihtne?!

* Rebaste ristimine Kuristiku moodi

* Kõrvitsane Kuristiku

* Maailmaharidusnädala üritus



Vaata ja loe meie koolilehte: kresku.kuristiku.ee


Söökla menüü


Spordiedetabel



Kuristiku GÜmnaasium | www.kuristiku.ee | 2001-2015 | web | Etomite
 
in English po russkii