Tallinna Kuristiku Gümnaasium english russian  

Sündmused

Koolimaja suletud 16.-29. juuli.
   Kantselei suletud 16.07-6.08.

   Ülejäänud aegadel koolimaja
       avatud kell 9.00-16.00.


Vaata meie koolilehte
       DigiKresku

Viimati muudetud
Eelkool 2018/2019. õa 09.07
Uue õppeaasta eelinfo 05.07
Koolivormi tellimine 03.07
 
Viimased pildialbumid
11. klassi äriideede esit...
Tallinna Nobenäpp 3. mail...
Võistlusmäng Autobahn 16...
Rohelise kooli prügi sort...
Eesti Vabariik 100 aktused...
 
Kiirviited



Kalender



Outlook.com/
kuristiku.ee

Kuristiku Intra

Loov- ja uurimistööde keskkond
uta.kuristiku.ee

E-raamatukogu

 
Õpetajate sünnipäevad
20.07 – Kadri Käärd
21.07 – Ami Kalamets
22.07 – Priit Ratassepp
 
kuristiku.ee soovitab

Kuristiku
õpetajate blogi


Kuristiku
aktiivõppepäevade
blogi


Kuristiku
haridustehnoloog
soovitab


Kuristiku
klassiõpetajate
koduleht


Kuristiku
kehalise kasvatuse
koduleht


TKG koolileht Kresku

Tallinna
Koolijuhtide Ühendus


Foxacademy

Berit kontsert
Märka ja aita

Lastefond
Aiesec


Kiida õpetajat!



SA Innove
Eksamikeskus


Lasnamäe Linnaosa Valitsus
Lasnamäe
Linnaosa Valitsus

Tallinna Haridusamet

Kooli Tervishoid

Meie oleme:

Tervist edendav kool






Esileht » Uudised » Aasta 2012 » November 2012 » Leivapäev

Tule meie kooli õppima! Loe vastuvõtu kohta lähemalt...

Leivapäev

Üle-eestilise leivanädala raames toimus meie koolis 18. oktoobril leivapäev. 1.- 5. klasside õpilased ning meie kooli töötajad pakkusid degusteerimiseks kodus küpsetatud leiba. Kõigil huvilistel oli võimalus leibu hinnata ja retsepte vahetada. Parima maitse pälvis 5.b klassi õpilase Marcos Mikvere pakutud teraleib.
Täname kõiki osalejaid!

Avaldame võiduleiva retsepti.

MARCOSE SEEMNELEIB
250 g rukkitäisterajahu
250 g rukkipüüli
100 g erinevaid seemneid (päevalille-, seesami-, kõrvitsa- ja linaseemned)
2,5 spl suhkrut
200 ml petti
200 ml vett
1 tl köömneid
1 tl kuivpärmi
maitse järgi soola

Juuretise valmistamine:
Mõõta 100 ml petti, valada kaussi, lisada 1 tl suhkrut ja veidi rukkijahu, segada vedel mass. Lasta seista umbes 24 tundi, kuni segu on saanud hapuka maitse.

Taigna tegemine:
Juuretisele segada toasoe vesi ning 100 ml petti, lisada köömned ja seemned, kuna need segunevad vedelas taignas paremini. Seejärel lisada jahu, millesse on eelnevalt segatud kuivpärm. Segada korralikult, jätta taigen umbes 30. minutiks kerkima.

Küpsetamine:
Taigen asetada vormi, siluda märja käega, panna umbes 20 minutiks sooja kerkima. Eelsoojendada ahi 250-290 kraadini. Antud kuumusel küpsetada leiba umbes 20 minutit, keerata kuumus 180-200 kraadini ja küpsetada veel 25 minutit. Võtta leib ettevaatlikult vormist välja, määrida sulavõiga ning jätta umbes 30 minutiks rätiku alla toibuma.
Head katsetamist!



Uued tööpakkumised    Koolivorm 1.-6. kl   
Õpilaspileti tellimine   
Vastuvõtt kooli!   
Teated

DigiKresku uued lood

* "Ma usun tegutsemisse!"

* Lahkuv USA suursaadik: "Kõige rohkem jään igatsema eestlasi."

* 8.a ja 8.b hariv vaheajareis Peterburi

* Kanal 2 ja Postimees kaks kärbest ühe hoobiga



Vaata ja loe meie koolilehte: kresku.kuristiku.ee


Söökla menüü


Spordiedetabel



Kuristiku GÜmnaasium | www.kuristiku.ee | 2001-2015 | web | Etomite
 
in English po russkii